top of page
Αναζήτηση

Τρόποι επικοινωνίας του συναγερμού


Ο τρόπος που ο πίνακας συναγερμού επικοινωνεί με το εκάστοτε Κέντρο Λήψεων Σημάτων καθορίζει και το επίπεδο ασφαλείας που θέλουμε να προστατέψουμε εμάς και τα υπάρχοντά μας.


Ο πρώτος και παλαιότερος τρόπος είναι η κλασική τηλεφωνική γραμμή. Οταν ο συναγερμός χρειαστεί να στείλει σήματα στο Κέντρο π.χ. σε παραβίαση ή πρόβλημα κάνει μια τηλεφωνική κλήση με κωδικοποιημένα σήματα .

Πλεονεκτήματα: Χαμηλό κόστος απόκτησης και χρήσης

Μειονεκτήματα: Ευάλωτο σε δολιοφθορά(κόψιμο ή βλάβη καλωδίων ΟΤΕ) καθώς και αργή ειδοποίηση της δολιοφθοράς στο Κέντρο.


Ο δεύτερος είναι η χρήση κάρτας δικτύου ή αλλιώς TCP/IP lan card. Είναι ενσύρματη(καλωδιακή) σύνδεση με το modem/router μας και στέλνει τα σήματα μέσω πακέτων data. Συνήθως αυτή η σύνδεση χρησιμοποιείτε και για να συνδεθεί με το app του κινητού μας αν ο πίνακας συναγερμού το υποστηρίζει.

Πλεονεκτήματα: Μεσαίο κόστος απόκτησης και χρήσης

Μειονεκτήματα: Ευάλωτο σε δολιοφθορά(κόψιμο ή βλάβη καλωδίων ΟΤΕ) καθώς και αργή ειδοποίηση της δολιοφθοράς στο Κέντρο.


Ο τρίτος τρόπος είναι η χρήση GSM. Είναι συσκευές είτε ενσωματωμένες είτε σαν έξτρα module που με μια κάρτα sim κάνουν κλήσεις στο Κέντρο μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Πλεονεκτήματα: Λόγω της ασύρματης επικοινωνίας δεν εξαρτάται από τον ΟΤΕ ακόμα και αν μας κόψουν τα καλώδια.

Μειονεκτήματα: Υψηλότερο κόστος απόκτησης και χρήσης.


Τέταρτος και τελευταίος τρόπος είναι η χρήση GPRS interface. Είναι συσκευές είτε ενσωματωμένες είτε σαν έξτρα module που με μια κάρτα Data sim στέλνουν τα σήματα στο Κέντρο λήψεων σημάτων μέσω πακέτων data.

Πλεονεκτήματα: Λόγω της ασύρματης επικοινωνίας δεν εξαρτάτε από τον ΟΤΕ ακόμα και αν μας κόψουν τα καλώδια. Μέγιστη ασφάλεια λόγω συχνότερης επικοινωνίας με το Κέντρο. Συνήθως αυτή η σύνδεση χρησιμοποιείτε και για να συνδεθεί με το app του κινητού μας αν ο πίνακας συναγερμού το υποστηρίζει.

Μειονεκτήματα: Υψηλότερο κόστος απόκτησης και χρήσης.


Όπως βλέπετε και παραπάνω ο πιο αποτελεσματικός και ασφαλής τρόπος επικοινωνίας είναι το GPRS. Με το ανά 10 λεπτά τεστ στο Κέντρο, με την ασύρματη σύνδεσή του και το application εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη επικοινωνία με το Κέντρο. Δημιουργούμε ουσιαστικά ένα ανεξάρτητο σύστημα όπου είτε κοπεί το ρεύμα(έχει μπαταρίες)είτε το τηλέφωνο, ο συναγερμός και θα χτυπήσει και θα ειδοποιήσει.



bottom of page